Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een mooie en effectieve methode waarmee je je gedrag en overtuigingen kunt beïnvloeden en veranderen.

 

Wij mensen handelen vaak alsof onze beleving van de werkelijkheid gelijk is aan de werkelijkheid zelf (en die van anderen). Onze beleving van de werkelijkheid wordt echter beperkt door onze waarneming. Onze waarneming wordt gekleurd door onze overtuigingen, waarden, ervaringen en filtert zo de informatie van buiten en vertaalt die tot een innerlijke werkelijkheid. Omdat iedereen andere overtuigingen, waarden en ervaringen heeft, wordt door iedereen de informatie vanuit de werkelijkheid anders gefilterd en ingekleurd. Onze beleving van de werkelijkheid is dus zeer persoonlijk.

Om onze ervaringen met anderen te delen maken we gebruik van communicatie. Dit gebeurt veelal door het gebruik van (lichaams)taal. Taal werkt op zijn beurt ook weer als een filterend hulpmiddel om innerlijke ervaringen te vertalen. De processen waarmee en waardoor de mens zijn ervaringen via taal en zintuigen filtert en vormt is het gebied waar NLP zich op richt.

Grondleggers van NLP begonnen in de jaren 70 te onderzoeken wat “ het verschil is dat het verschil maakt”  tussen effectief en ineffectief gedrag. Dat verschil zit hem vaak in de manier waarop wij de werkelijkheid buiten ons vertalen naar innerlijke werkelijkheid. Onze vertaling is niet altijd effectief en zorgt daardoor voor problemen m.b.t. zelfbeeld, relaties, werk, lichaamsbeleving.

Met de prachtige technieken die NLP in de loop der jaren heeft ontwikkeld, kan diep veranderingswerk worden gedaan.

In eerste instantie richten we ons op het gebied waarop je nu vastloopt en onderzoeken we je persoonlijke filters waarmee jij de werkelijkheid vertaalt. We sporen de belemmerende filter(s) waardoor jij vastloopt op en vervangen die door jouzelf gekozen, effectievere en gezondere filters, waardoor er weer beweging en ruimte ontstaat. Persoonlijke blokkades kunnen zeer snel worden opgespoord en opgeheven.

NLP is een wetenschappelijk bewezen en waardevolle oplossingsgerichte methode waarmee in zeer korte tijd diep veranderingswerk kan worden gedaan.

 

Van NLP  maken we o.a. gebruik:

• Voor persoonlijke en zakelijke ontwikkeling
• Om door middel van bewust taalgebruik de innerlijke beleving van jezelf en    van anderen te veranderen, cq aan te passen
• Om intenser contact en rapport op te bouwen met iedereen
• Om bewust en effectief gebruik te kunnen maken van verbale en non- verbale communicatievaardigheden
• Om liefdevolle en zorgzame relaties op te bouwen
• Om krachtige ankers aan te brengen die onmiddellijk zelfvertrouwen, creativiteit, alertheid, enz. oproepen
• Om beter inzicht te krijgen in de dieptestructuur van iemands wereldmodel

Toepassingsgebieden:

Persoonlijke ontwikkeling, hulpverlening, leiderschap, opvoeding, onderwijs.

 

Ik heb in mijn individuele traject bij Jacqueline geleerd om door de pijn en verdriet van mijn proces heen te gaan. Zij heeft mij steeds laten zien dat ik een keuze heb in hoe ik mijn leven in wil richten en dat ik geen slachtoffer hoef te blijven van mijn verleden. Dit heeft Jacqueline begeleid op een zachte, respectvolle maar ook confronterende manier. Ik heb de keuze gemaakt om mijn pijn aan te kijken, mij er niet voor te verschuilen en er doorheen te gaan. Ik voel mij meer “heel” dan ik ooit heb ervaren. Ik weet dat ik altijd meester ben over mijn eigen leven en liefdevol, maar nooit afhankelijk ben.
Ik voel, ervaar en leef vanuit MIJ!
— Charlotte