Op speelse wijze inzicht verwerven in hoe je verbaal en non-verbaal communiceert en jezelf versterkt of verzwakt in relatie tot de ander.

Herken je dat? Je bent in interactie met iemand (je baas, collega, partner, vriend(in), kind) en je merkt dat je verzwakt in de verbinding. Je voelt dat je ruimte en persoonlijke macht weggeeft, maar kunt niet achterhalen hoe dat nu precies gebeurt. Of nog vervelender, je merkt het achteraf pas en weet niet hoe dit te veranderen. Heb je weer over je grenzen heen laten gaan, hoe kun je daar toch meer bewustzijn op krijgen om dat volgende keer te voorkomen?

In deze training gaan we d.m.v. improvisatietheater op een speelse en luchtige manier aan de slag met principes als: kracht en macht, je positie t.o.v. de ander en communicatie, verbaal en non-verbaal. En hoe je in houding en communicatie jezelf op subtiele wijze t.o.v. de ander kunt versterken en/of verzwakken.

Plezier en inzicht gaan hand in hand in deze training. Door middel van interactieve spelletjes en theater krijg je meer bewustzijn op het dagelijkse spel van getouwtrek om ruimte, positie en invloed waar we onbewust allemaal aan meedoen. Theorie wordt afgewisseld met inzichtgevende oefeningen. Speelse theaterscènes maken veel duidelijk over hoe we vaak onbewust grenzen aangeven, overschrijden, laten overschrijden en onze persoonlijke ruimte opeisen of juist weggeven. 
Je gaat anders naar de interactie tussen mensen om je heen en die van jezelf, nu en in het verleden kijken. Er is veel ruimte voor persoonlijke inbreng zodat je handvatten meekrijgt om in de toekomst bewuster de interactie aan te gaan.

Deze training geef ik regelmatig op diverse locaties in Nederland. Zie de agenda voor de eerstvolgende trainingen.

De training is ook te boeken als incompany-training. Voor prijzen en aanbod op maat kunt u contact opnemen.
 

Ik heb er in het gewone leven veel aan. Dat is het interessante van spelen, je neemt het als vanzelf mee in het dagelijks leven. Ik merk echt dat ik anders sta in mijn contact en de communicatie met de ander. Flexibeler, makkelijker meeveren met elkaar.

Carla