Wat doe je als coach of therapeut wanneer jouw serieuze, goedbedoelde, hulpverlenende stijl vastloopt? Als je moeite hebt de belemmerende overtuigingen en het negatieve zelfbeeld van je cliënt om te buigen naar positieve inzichten? Kortom, als jij hard aan het werk bent en jouw cliënt achterover zit? 

Wat is Provocatief coachen? 
Provocatief coachen is een onconventionele begeleidingstechniek waarmee de coach of therapeut de cliënt vanuit verbinding en met veel humor op soms absurdistische wijze uitdaagt. Hierdoor worden in korte tijd de knellende patronen doorbroken en de eigen kracht en zelfredzaamheid van de cliënt versterkt. 

Training Provocatief coachen
Misschien is provocatief coachen een nieuw begrip voor jou of mogelijk heb je al gesnuffeld aan provocatief coachen en merk je dat het virus je te pakken heeft. Je ziet de mogelijkheden en de vrijheden en je wilt er méér van. Maar je voelt je nog niet voldoende uitgerust om het wat bewuster in te zetten. 

Wil je leren om met humor en vanuit contact je cliënten in beweging te brengen, dan is de training Provocatief coachen een perfecte aanvulling op jouw bestaande werkwijze.

Tijdens de 6 trainingsdagen leer je meer over de doelen, effecten en interventies van provocatieve therapie/coaching. Je krijgt diverse tools aangereikt en we zullen uitgebreid aandacht besteden aan de juiste provocatieve basishouding. 

We kijken bijvoorbeeld naar:
- Wat doen we met de schuldvraag?
- Lekker dramatiseren!
- Hoe zet ik mijzelf in als gereedschap?
- Hoe breng ik mijzelf op ideeën in het proces.
- Doorpakken als je op de kern zit.
- Gebruik maken van vooroordelen. - Provocatief werken met groepen.
- Inzetten op levensfaseproblematiek. 

Geef je op voor deze training, nodig de humor uit in je sessies en leer op een effectieve manier je cliënt een lachspiegel voor te houden. 

Zie de agenda voor de eerstvolgende training. Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op. 

Literatuur: 
Provocatief Coachen Jeffrey Wijnberg/Jaap Hollander ISBN9055944513


 

Dankzij deze training is er een hele nieuwe wereld voor mij opengegaan. Deze plezierige manier van bewust maken zal zeker goed van pas komen in mijn latere carriere.

Matthijs
student psychologie