Mijn naam is Jacqueline Vergeer, ik ben psycho-hypnotherapeute met bijna 30 jaar ervaring.

Het kiezen van de juiste therapeut is een belangrijke beslissing en het moet goed voelen. Als je op je kwetsbaarst bent wil je je veilig voelen. Daarom een eerste kennismaking met mij en de visie vanwaaruit ik werk hieronder:

Vaak zitten we gevangen in het kooitje in ons hoofd, ervaren we onmacht om ons vrij te voelen terwijl de sleutel gewoon aan een touwtje om ons nek hangt. Als we in de spiegel kijken en onze aandacht erop richten kunnen we hem zien hangen en de beslissing nemen de sleutel te gebruiken.

Ik ben graag jouw spiegel en doe dat met warmte en humor, op respectvolle wijze, met realiteitszin. We gaan ontwarren wat verward is en verhelderen wat troebel is.

We hebben allemaal delen in ons die zijn blijven hangen in het verleden door welke oorzaak dan ook. Kinddelen met bijbehorende gevoelens en gedragingen. Daar kunnen we over het algemeen goed mee leven maar soms hebben we er last van. Ik help je die delen te laten opgroeien en volwassen te worden. Zo kun je gaan ervaren dat je geen slachtoffer van je verleden hoeft te zijn en je altijd keuzes hebt.

De verbinding voelen met je verlangens en behoeftes en daar invulling aan te geven is essentieel voor ons gevoel van welzijn. Tegelijkertijd maken we ook deel uit van systemen, groepen van mensen. We hebben er in meer of mindere mate belang bij daar bij te horen. Dan is het zinvol daar rekening mee te houden in de gewenste verandering die jij wilt doormaken en tegelijkertijd de grens daartussen in beeld te krijgen. Speerpunt in mijn sessies is dus altijd op zoek te gaan naar wat goed en gezond voor jezelf voelt, daarbij rekening houdend met de relatie met de (belangrijke) mensen om je heen.

In 1992 heb ik mij na mijn studie psycho-hypnotherapie gevestigd als zelfstandig therapeut. In de loop der jaren ben ik me blijven ontwikkelen door middel van opleidingen en de ervaring die ik binnen mijn werk mocht opdoen door het werken met cliënten. In de bijna 30 jaar dat ik dit werk doe heb ik talloze cliënten, zowel individueel als in relatietherapie mogen helpen. Ik voel me dankbaar voor het vertrouwen van al deze cliënten en de mogelijkheid die ik hiermee kreeg om een rijkdom aan ervaring op te doen. Ervaring die van waarde is voor iedere volgende cliënt.

Van 1993 tot 2012 was ik eveneens mede-eigenaar van Menerga Klimaattechnologie, een bedrijf op het gebied van verkoop en onderhoud van klimaatbeheersingsapparatuur. Die zakelijke achtergrond zorgde voor een unieke combinatie waardoor ik met veel doortastendheid en realiteitszin mijn werk als therapeut kan uitoefenen.

Naast therapeut ben ik trainer in organisaties. Ik werk met teams aan communicatie, samenwerking en verandering. Ook bied ik trainingen en workshops gericht op persoonlijke groei aan met open inschrijving. Voor het aanbod kun je onder het kopje trainingen kijken.

Sinds 2009 ben ik tevens als docent verbonden aan de Academie voor Psychodynamica waar ik provocatieve therapie, hypnotherapie, psychosomatiek en relatietherapie onderwijs aan coaches en therapeuten in opleiding.

 

zegel 2.jpg
zegel.jpg